IZLETI

Mali Ston popularno je izletište mnogih gostiju TN Klek. Atraktivna vožnja brodom i doživljaj srednjovjekovnog mjesta nezaboravan su doživljaj. U samome mjestu možete probati čuvene specijalitete od školjaka i ribe.
U Hrvatskoj turističkoj ponudi  novost je fotosafari deltom rijeke Neretve. U organizaciji lokalnih ugostitelja to postaje jedinstven vizualno-ugostiteljski doživljaj. Zaplovite tradicionalnim neretvanskim plovilima i prepustite se netaknutoj prirodi.
Iznad Kleka, 20-30 minuta uspinjanja brdskom stazom nalazi se utvrda iz 17. st. odakle se pruža krasan pogled na malostonski kanal i okolne otoke. U blizini je srednjovjekovna nekropola stećaka.
Ornitološka zbirka u Metkoviću jedna je od najbogatijih u Europi. Čuva oko 300 vrsta ptica koje su naseljavale područje delte Neretve. Metković je 22 km udaljen od Kleka.
Ako se u Kleku zateknete početkom kolovoza ne propustite najnoviju hrvatsku sportsku atrakciju - Maraton lađa. Preko 30 posada vesla na 22 km dugačkom putu od Metkovića do Ploča. Posebna atrakcija je start u Metkoviću.
Dubrovnik je udaljen samo 65 km od Kleka. Vidjeti taj, u svijetu jedinstveni, grad gotovo da je imperativ svakoga turista koji posjeti Hrvatsku. Sat vožnje Jadranskom magistralom otkriti će vam nove ljepote.
Na putu iz Splita, 30 km od Kleka nalazi se šest Baćinskih jezera koja su međusobno povezana. Na jezerima je moguće kupanje, a u okolici je nekoliko kvalitetnih restorana.
1986. godine u svijetu je odjeknulo otkriće Augusteuma u Vidu kod Metkovića. Pri tom je otkopano 16 izvrsno očuvanih skulptura koje predstavljaju rimske careve i božanstva. Posjetite arheološku zbirku u Vidu samo 25 km od Kleka.
U susjednoj Bosni i Hercegovini, 50 km od Kleka posjetite vodopad Kravica. U vrućim ljetnim danima predstavlja pravo osvježenje. Vodopad je na rijeci Trebižat, koja svojim tokom ponire i ponovno izvire pa ima čak pet imena.
Mogorjelo (Bosna i Hercegovina) - ostaci rimske vile koja je stradala u požaru, a na čijem mjestu je u 4. st. sagrađena utvrđena palača. Udaljenost od Kleka 30 km.
Otkrijte i iskusite fenomen Međugorja, jednog od najpoznatijih svjetskih katoličkih svetišta, koje svake godine privlači milijune posjetitelja. Od 1981. godine Djevica Marija prenosi svoju poruku Mira vidiocima koja ovdje privlači milijune posjetitelja iz cijelog svijeta. Nakon mise, oni koji žele mogu posjetiti Brdo ukazanja, gdje se Djevica Marija prvi put ukazala vidiocima.
Mljet, Jedan je od najljepših i najšumovitijih otoka na Jadranu. Dio otoka i to onaj zapadni proglašen je Nacionalnim parkom. Zanimljivost nacionalnog parka su i dva slana jezera - Veliko i Malo, sa otočićem u Velikom jezeru na kojem je i Benediktinski samostan iz 12.st. Prilika za ugodnu šetnju kroz borovu šumu te kupanje u nezaboravnom krajoliku jezera
Vožnja Korčulom kroz slikovita mjesta , vinograde i maslenike, pored nedirnutih plaža. Posjeta Blatu, nejvećem mjestu na otoku, i Veloj Luci, gradiću utemeljenom još u pretpovijesnom dobu. Posjeta galeriji "Šege".
 
Termini 2012
Poštovani i dragi gosti,
za sve informacije o terminima molim Vas nazovite na +385 91 8999 693 ili pišite na email vesela.bjelis@gmail.com

Radujemo se Vašem dolasku.
[ 17.02.2012. ]

Vremenska prog. - Klek
Smjer vjetra: SE
Brzina vjetra:2 (m/s)
Temperatura:29 °C
Vlažnost:50 %
Tlak zraka: 1014.0 hPa
Izmjereno u:08:00h (08.08.)

Copyright © 2008 ŠKEGRO, Klek | Sva prava pridržana